Usein kysyttyä

Miten siivoamisen tilaus käytännössä toimii?
Ota yhteyttä, niin sovitaan aika maksuttomalle kartoituskäynnille tai tehdään kartoitus puhelimitse. Kartoituksen aikana käymme läpi toiveesi ja tarpeesi siivouksen suhteen. Samalla selvitetään, oletko kiinnostunut vain kertasiivouksesta vai jatkuvasta siivoussopimuksesta. Kartoituksen aikana sovitaan myös siivouspäivä ja -aika.

Mitä kotisiivous sisältää?
Ylläpitosiivoukseen kuuluu yleensä pölyjen pyyhintä, lattioiden imurointi ja pyyhkiminen sekä mattojen imurointi. Näiden lisäksi keittiö ja wc siivotaan. Kotisiivous räätälöidään kuitenkin aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Kauanko kotisiivous kestää?
Kotisiivouksen kestoaika riippuu monesta asiasta, kuten esimerkiksi siitä, onko talossa lemmikkejä tai lapsia, sekä siitä, mitä siivoukseen halutaan sisällyttää. Yleisesti voidaan ajatella ylläpitosiivoukseen kuluvan aikaa yksiössä noin 1 h, kaksiossa 1 h – 2,5 h ja kolmiossa 1,5 h – 3 h.

Kauanko ikkunoiden pesu kestää?
Ikkunanpesu kestää ikkunan koosta ja pintojen määrästä riippuen yleensä noin 10 – 20 minuuttia ikkuna-aukkoa kohden. Jos ikkunan edessä on siirrettäviä tavaroita tai ikkunanavausmekanismi on erikoinen, voi pesuun tarvittava aika olla pidempi.

Täytyykö minun siivota ennen siivoojan tuloa?
Ei tarvitse! Siivooja on tulossa auttamaan sinua, ei arvostelemaan, kuinka likaista tai sekaista kodissasi on. Kannattaa kuitenkin harkita, haluatko järjestellä kotiasi ennen siivoojan tuloa, esimerkiksi keräämällä lelut lattioilta. Tämä säästää siivoojan aikaa ja näkyy pienempänä summana laskussasi.

Tarvitseeko talon väen lähteä kotoa pois siivouksen ajaksi?
Ei tarvitse, voit halutessasi pysyä kotona. Läsnäolo ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan siivous voidaan suorittaa myös esimerkiksi ollessasi töissä tai harrastusten parissa.

Voiko siivooja käydä, vaikka talossa on lemmikki yksin kotona?
Onnistuu! Mikäli lemmikillä on kuitenkin taipumusta karkailla tai ärhennellä, voi lemmikin siirtäminen tiettyyn huoneeseen siivouksen ajaksi olla järkevintä.

Miten siivooja pääsee sisälle, jos en ole kotona?
Tästä sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen. Avain voidaan luovuttaa siivoojalle esimerkiksi edellisenä päivänä, ja siivouksen päätteeksi siivooja jättää avaimen talon sisälle.